Openbare Daltonschool Leemvoort

samen spelen, samen leren

   logoklein

     obs De Leemvoort

      Steuterweg 2

  7054 CJ Westendorp

 tel.: 0315 - 29 81 68

 

Deze week:

Zomervakantie
De school begint weer op maandag 2 september 2019.

 

logo2014-V3

Op initiatief van een aantal enthousiaste ouders in Westendorp en in samenwerking met openbare Daltonschool Leemvoort in Westendorp, zijn wij in januari 2012 met PS (Peuter Spelen) in Westendorp gestart.

Wat is PS?

PS is peuterspelen voor de kinderen van 0 tot 5 jaar.

PS is voor ouders door ouders.

PS is de ontmoeting voor ouders van jonge kinderen.

PS is leuk en vrijblijvend.

Waarom?

We constateerden:

de behoefte van ouders om hun jonge kinderen voordat ze naar de basisschool gaan met leeftijdgenoten uit de buurt in contact te brengen.

de krimp in de Achterhoek die ook van invloed is op de Leemvoort.

Daarom zijn we begonnen met het organiseren van een aantal speelactiviteiten voor kinderen van 0 tot 5 jaar.

Activiteiten

We hebben de afgelopen jaren verschillende activiteiten georganiseerd: verkleedfeest/carnaval, muziek maken met de fanfare, peuteryoga, bewegen op muziek, picknick, paaseieren zoeken. Ook houden we 4 keer per jaar een voorleesuurtje. Dan staat een boek centraal, maar is er ook ruimte voor de ontmoeting.

Geslaagd

Wij zijn blij te constateren dat we in ieder geval in de eerste behoefte hebben voorzien. Het samenbrengen van ouders en hun jonge kinderen uit de omgeving. Er is een ongedwongen sfeer. Of de oma’s, opa’s, vaders, moeders of de oppas nu met de kinderen komen, het maakt niet uit. Ben je nieuw in het dorp, het buitengebied of een omliggend dorp, ken je elkaar al jaren of ben je net nieuw, je leert elkaar zo makkelijk kennen.

Al met al is het een leuke en geheel vrijblijvende manier om kennis te maken met elkaar en met de Leemvoortschool in Westendorp.

Voortgang

Inmiddels heeft er wisseling van organiserende ouders plaatsgevonden. De ouders die gestart zijn hebben ondertussen geen kinderen meer in de doelgroep. Het stokje is doorgegeven en enthousiast opgepakt door een aantal ouders met jonge kinderen.

Data en aanmelden

Voor de nieuwe data van de komende activiteiten klik je op de website onder PS in Westendorp op “data komende activiteiten”

We proberen zoveel mogelijk mensen uit onze doelgroep te bereiken. Dit doen we door middel van uitnodigingen per e-mail te sturen (aan de ouders van kinderen die al eerder bij PS activiteiten zijn geweest), het verspreiden van flyers en postcards in de omgeving, vermelding in het westendorpskwartaaltje, de website van CJG van de gemeente en via andere kanalen.

Aanmelden voor onze activiteiten mag (per mail) en deelname is gratis.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

P.S. komen jullie ook?